PAŞAELİ TOSTU
Afyonkarahisar Sinanpaşa bölgesinde evlerde sık sık yapılan PAŞAELİ TOSTU nu yemeye doyamayacaksınız. Tostumuz genelde peynirli ve sucuklu olarak yapılır. Vişne hoşavı ya da ayranla yenildiğinde insana unutulmayacak ve her zaman arzulanacak bir lezlet yaşatır.
Tostun içine yerleştirilen köy peyniri öyle güzel erir ki tostun iki kat ekmeğini birbirine yapıştırır. Sucuklar tostun içinde mangalda pişmiş gibi kızarır, adeta tostla bütünleşir.
Kesinlikle denemelisiniz. Hatta biz isteriz ki Sinanpaşalı girişimci arkadaşların Paşaeli Tostunu tüm dünya ya satmaları ve yaygınlaştırmaları için harekete geçmeleri ve insanları bu lezletten kesinlikle mahrum etmemeleri gerektiğini düşünürüz.
PAŞAELİ TOSTU
Malzemeler:
1- Sinanpaşa bölgesindeki fırınlarda üretilen patetesli bir köy ekmeği.
2- Tereyağı
3- 1. kalite Afyon Sucuğu ya da Sinanpaşa Köy Peyniri (İnek)
Yapılışı:
Köy ekmeği 5 cm kalınlığında dilinir. Kesilen uzun ekmek dilimi ortadan iki parçaya ayrılır. Ayrılan dilimlerin arası açılır. Arasına Afyon Sucuğu ya da Sinanpaşa Peyniri konur. Tereyağı, ekmeğin arasına değil ekmeyin her iki dış yüzeyine sürülür. Sonra bütün bu hazırlanan ekmekler tost makinasına konur ve kızarıncaya kadar pişirilir. Pişerken biraz sıkıştırılır. Böyle yapıldığında tostun içindeki peynirler eriyecektir.
Afiyet olsun.
Afyonkarahisar Sinanpaşa bölgesinde evlerde sık sık yapılan PAŞAELİ TOSTU nu yemeye doyamayacaksınız. Tostumuz genelde peynirli ve sucuklu olarak yapılır. Vişne hoşavı ya da ayranla yenildiğinde insana unutulmayacak ve her zaman arzulanacak bir lezlet yaşatır.
Tostun içine yerleştirilen köy peyniri öyle güzel erir ki tostun iki kat ekmeğini birbirine yapıştırır. Sucuklar tostun içinde mangalda pişmiş gibi kızarır, adeta tostla bütünleşir.
Kesinlikle denemelisiniz. Hatta biz isteriz ki Sinanpaşalı girişimci arkadaşların Paşaeli Tostunu tüm dünya ya satmaları ve yaygınlaştırmaları için harekete geçmeleri ve insanları bu lezletten kesinlikle mahrum etmemeleri gerektiğini düşünürüz.
PAŞAELİ TOSTU
Malzemeler:
1- Sinanpaşa bölgesindeki fırınlarda üretilen patetesli bir köy ekmeği.
2- Tereyağı
3- 1. kalite Afyon Sucuğu ya da Sinanpaşa Köy Peyniri (İnek)
Yapılışı:
Köy ekmeği 5 cm kalınlığında dilinir. Kesilen uzun ekmek dilimi ortadan iki parçaya ayrılır. Ayrılan dilimlerin arası açılır. Arasına Afyon Sucuğu ya da Sinanpaşa Peyniri konur. Tereyağı, ekmeğin arasına değil ekmeyin her iki dış yüzeyine sürülür. Sonra bütün bu hazırlanan ekmekler tost makinasına konur ve kızarıncaya kadar pişirilir. Pişerken biraz sıkıştırılır. Böyle yapıldığında tostun içindeki peynirler eriyecektir.
Afiyet olsun.